Noi alegeri “verzi” oferite de brand-ul VELANTE Sport

Pentru a veni in intampinarea cerintelor existente pe piata in materie de huse de telefon, atat din punct de vedere al stilurilor eclectice, cat si din dorinta de a aborda o perspectiva cat mai sustenabila in abordarea procesului de creatie si productie, grupul VELANTE a introdus, in vara anului 2023, brand-ul VELANTE Sport, adresat si adaptat noilor generatii constiente.

Prima actiune in acest sens a fost intreprinsa inca de la lansarea brand-ului, prin introducerea colectiei CHOOSE YOUR #AESTHETIC, realizata exclusiv din plastic reciclat cu GRS (Global Recycled Standard).

O NOUA VIATA.

Avand in vedere cresterea exponentiala a productiei de plastic din toate industriile in ultimele decenii, grupul VELANTE a introdus pe piata o alternativa responsabila acestui material indispensabil in productia accesoriilor de telefon, pastrand caracteristicile estetice in tendinte. 


Care au fost rezultatele?

  1. Diminuarea considerabila a dependentei de utilizare a combustibililor fosili, in special petrol.
  2. Reducerea utilizarii de resurse naturale, oferind o noua viata resurselor valoroase care circula deja in economie.
  3. Alegerea unui proces de productie mult mai eficient din punct de vedere al utilizarii de energie.
  4. Diminuarea poluarii.

Toate aceste actiuni au fost intreprinse fara a afecta standardele exigente de calitate a produselor VELANTE si versatilitatea modelelor - chiar din contra, materialele alese si procesul de fabricare al produselor oferind posibilitati nelimitate de personalizare, care vor fi exploatate in prima jumatate a anului 2024 mai mult ca oricand. 

O PROMISIUNE PE TERMEN LUNG.

Intrucat sustenabilitatea a ocupat, in ultimii ani de cercetare, o pozitie importanta in valorile de business ale grupului, VELANTE Sport prezinta astazi o noua alternativa ecologica a accesoriului indispensabil pe care il folosim in fiecare zi: o husa de telefon realizata din fibra biodegradabila.

Folosindu-se de noile tehnici inovatoare de productie a materiei prime, VELANTE a reusit sa creeze prima husa biodegradabila din istoria grupului, disponibila in 4 culori statement - Black, Green, Pink si Ultramarine. 


Efectele acestei colectii biodegradabile asupra mediului inconjurator:

  1. Mai putine emisii de carbon.
    Materialul biodegradabil folosit de VELANTE este o fibra naturala realizata din lemn, bambus si grau, procesul de productie al acestuia producand cu pana la 500% mai putine emisii de carbon fata de plasticul traditional.

  2. Reducerea poluarii.
    Procesul natural de descompunere al produselor are loc fara interventia unor reactii chimice, prin urmare, poluarea este diminuata considerabil. 

  3. Non-toxicitate.
    In procesul de descompunere, fibra biodegradabila este absorbita de sol, fara a avea loc emiterea de toxine.
  4. Diminuarea utilizarii de petrol in procesul de fabricare.
    Prelucrarea materialului biodegradabil din noua colectie a brand-ului VELANTE Sport necesita mult mai putin combustibil fata de metodele traditionale.

Fara a se limita aici, VELANTE Sport ofera impachetare ecologica pentru toate produsele din portofoliu, respectand promisiunea responsabila a grupului de a minimiza amprentele asupra mediului inconjurator.